Cele: Projekt ma na celu przygotowanie osób uczących się do pracy w zawodach związanych z branżą turystyczno– gastronomiczną. Projekt realizowany jest przez Hotel & Restaurację SMOLARNIA i Zespół Szkół w Trzciance.
Etapy uczestnictwa w projekcie:
IEtap – Rekrutacja: Zgłoszenie się najbardziej zmotywowanych i gotowych do podjęcia zatrudnienia chętnych uczestników do 06.03.2020r. Ogłaszamy regulamin konkursu.
II Etap – Weryfikujemy wizerunek (krawaty)
III Etap – konkurs na (do wyboru): Na potrawę Wielkanocną, Nakrycie stołu Wielkanocnego, Dekoracyjne formowanie ręcznika
IV Etap – Staż zawodowy – płatny dla osób zakwalifikowanych
Regulamin i harmonogram realizacji projektu:
I Etap – Rekrutacja: – chętni uczestnicy deklarują udział w projekcie u kierownika szkolenia praktycznego – p. Anny Nitschke do 06.03.2020r.
II Etap – Weryfikujemy wizerunek. Komisja w osobach p. Lidia Górniak, p. Alicja Kukiel , p. Anna Nitschke zweryfikuje wizerunek uczestników ( ilość dni w krawatach) od. 06.03. do 20.05.2020 r.
III Etap – Konkursna (do wyboru): Na potrawę Wielkanocną, Nakrycie stołu Wielkanocnego, Dekoracyjne formowanie ręcznika. Uczestnicy wybierają jedną z trzech form konkursu i przesyłają na dres mailowy kierownika szkolenia praktycznego (annanitschke71@gmail.com) zdjęcie oraz recepturę/opis wykonania zadania, opatrzonego tytułem np. potrawa Wielkanocna, imieniem i nazwiskiem, klasą i zawodem do dnia 20.05.2020 r. Ocenie podlegać będą: pomysł, estetyka, receptura/opis wykonania 22.05.2020 r. komisja w osobach p. Paweł Salamon,p. Lidia Górniak, p. Alicja Kukiel, p. Anna Nitschke ogłaszają wyniki konkursu.
IV Etap – Staż zawodowy – płatny, Czas trwania: 160 godz. Termin realizacji:: 4 tygodnie – 160 godz. Wakacje letnie 2020r.
ZAPRASZAMY!